Service och verksamhet

Rådgivning

ReTki ger personlig rådgivning om planering och bedrivande av forskning som bygger på registerdata, t.ex. när det gäller tillstånd, forskningsplan och finansieringsmöjligheter.

Kontaktuppgifter

Utbildning

ReTki strävar efter att förbättra forskarnas färdigheter att använda registerdata, att öka samarbetet mellan registerförarna och att främja bildningen av nätverk av både experter på registerforskning och andra som är intresserade av registerforskning.

För att uppnå dessa mål anordnar ReTki utbildning i registerforskning och informerar om såväl inhemska som utländska evenemang.

De föredrag som hållits vid ReTkis utbildningstillfällen finns i ett arkiv över föredragen. För det mesta är de endast på finska. Några föredrag har hållits på engelska

Forskningsverksamhet

ReTki deltar i sådana forskningsprojekt som rör dess verksamhet. ReTki deltar antingen som en av de sökande eller genom att främja bildningen av sammanslutningar som tillsammans lämnar in en ansökan.

Befrämjandet av fjärråtkomsT

ReTki har suttit med i den så kallde TURE-arbetsgruppen som har utsetts av Finansministeriet. Arbetsgruppen hade som uppgift av dryfta ett samuttvecklande av Statistikcentralens och MIDRAS-projektets fjärråtkomstsystem. Arbetsgruppen slurapport publicerades 30.9.2011 endast på finska. I rapporten föreslås att en nationell fjärråtkomssytem för registerforskning utvecklas i samarbete mellan CSC, Statistikcentralen och ReTki. Utbildningsministeriet föreslogs sammanställa en ledningsgrupp för arbetet.

ReTki och CSC inledde på sommaren 2009 en av Utbildningsministeriet finansierad utredning i vilken det ingick planering av ett fjärråtkomssystem för registerforskning.

Utredingens slutrapport blev färdig den 15.4.2011. Rapporten har publicerats på CSC:s hemsidor. På hemsidorna finns en kort sammanfattning på engelska. CSC:s www-sidor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s