Registerforskning

Registerforskning är forskning, där man använder sig av registeruppgifter. Undersökningen kan grunda sig helt på registeruppgifter, eller så kan registeruppgifter användas som kompletterande uppgifter till annat material (till exempel interviewmaterial eller kliniska data och provdata). Det speciella med registerdata är att uppgifterna inte från första början har samlats in att användas inom forskning. På grund av detta inbegriper bedrivandet av registerforskning vissa särdrag som skiljer den från annan kvantitativ forskning.

På dessa sidor har ReTki samlat anvisningar och tips om bedrivandet av registerforskning. På sidorna finns ett flödesdiagram över registerforskningensförlopp, en anvisning för utarbetning av forskningsplan, uppgifter om samkörning av registeruppgifter och en sammanfattning av arbetsskedena i en verklig undersökning.

Användningen register för forskning kräver en ansökan om forskningstillstånd. Ärenden som berör ansökningar och datasekretess behandlas noggrannare på webbsidan Tillstånd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s